3D TV zonder bril

3D TV zonder brilHet is eindelijk zo ver. De electronica beurzen stromen allemaal langzaam vol met 3D TV’s waar 3D-beelden te bekijken zijn zonder het gebruik van een 3D-bril. De tot nu toe getoonde modelen waren eigenlijk allemaal bedoelt als prototype, echter heeft Toshiba nu ook een model dat in december 2011 op de Japanse consumentenmarkt is gekomen.

Fabrikanten van 3D TV’s zijn dus haastig op zoek naar een manier op 3D TV beter beschikbaar te maken voor grote groepen mensen. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de Nintendo 3DS. In het kleine LCD scherm is een optie ingebouwd waar je 3D in, en uit kan schakelen.


Hoe het allemaal begon

Het Nederlandse Philips is jarenlang voorloper geweest bij het ontwikkelen van 3D televisies zonder 3D-bril. In oktober 2008 Philips een prototype met wowvx-technologie uit. Door de economische crises en slechte marktomstandigheden werd besloten om de dit prototype niet versneld uit de brengen op de markt. Men verwachte in april 2009 dat het nog vele jaren zou duren voordat de 3D TV pas echt van de grond zou komen op de consumentenmarkt. Dit bleek een jaar later een verkeerde inschatting.

Ondertussen waren alle andere bekenden fabrikanten ook druk bezig met de ontwikkeling van de 3D TV in het algemeen. Daarnaast werd in allemaal test laboratoria wel gewerkt aan deze nieuwe technieken, maar het was eerst afwachten hoe de 3D TV’s met bril zouden aanslaan op de markt. Toen de consumenten zich massaal op deze nieuwe gadget gestort hadden, durfte de fabrikanten het ook aan om de 3D TV’s zonder bril op de IFA 2011 te tonen.

Beleef films en sportwedstrijden als nooit tevoren

De overstap van een ouderwetse televisie naar een superslank design model, het veranderen van 4:3 naar een 16:9 breedbeeld scherm, kijken van een film of programma in HD kwaliteit met levensecht geluid en de unieke ervaring die een blu-ray film u kan bieden. Dit zijn voorbeelden van de spectaculaire technologische ontwikkelingen op het gebied van televisie in de 10 jaar.

Ervaar nu met uw eigen ogen een sportwedstrijd alsof u er zelf bij bent. Met een 3D TV kunt u dit vanaf uw eigen bank beleven. Bekijk een van de pagina’s voor meer informatie over de verschillende merken.