Doe hier de: ‘Ik wil een 3D TV kopen’ checklist!

Wij willen wel een nieuwe 3D televisie kopen, maar welk model past het beste bij onze specifike wensen? Dit is een van de vele vragen die we vaak voorbij horen komen als mensen op zoek zijn naar een nieuwe televisie. Het doen van een grote aankoop wilt u natuurlijk alleen doen als u echt goed bent voorbereid op deze aankoop. U koopt niet elke dag een nieuwe televisie, dus het is belangrijk om even rond te kijken voordat u een keuze maakt. Speciaal voor deze groep mensen die op zoek zijn naar een nieuwe televisie, heeft Full-3D.nl een speciale checklist ontwikkeld. We proberen u doormiddel van enkele vragen te helpen met het beantwoorden van de vragen waar u mogelijk nog mee zat. Na het doen van deze checklist bent u voorbereid om een goede keuze te maken!


3D TV checklist:

1. ‘Wil ik in de toekomst op mijn televisie gebruik kunnen maken van 3D-content?’
Ja, dan adviseren wij u om na te denken over het merk en type televisie dat u wilt aanschaffen. In de huidige markt zijn er grote prijs verschillen en zijn de specificaties per merk erg anders. Ga verder naar vraag 2.

Nee, het kan toch handig zijn om een 3D televisie aan te schaffen indien u de komende tijd geen 3D-content wilt kunnen bekijken. Op dit moment zijn de 3D TV’s voorlopers op de markt op het gebied van specificaties en performance. Weinige oude TV’s zullen aan dit niveau kunnen tippen. Daarnaast gaan een televisie 5-, 10 of misschien wel 15 jaar mee! Indien u niet een 3D TV aanschaft, dan bent u zeker van een model dat aansluit op de mogelijke ontwikkeling in de komende jaren. Denk er even over na of ga verder naar de volgende vraag.

2. ‘Ik wil een beeldscherm dat groter is dan 42 inch.’
Je, een LED of een Plasma TV is voor u de beste keuze. Ga verder naar vraag 3.

Nee, een LCD TV is voor u een voordelige keuze. Ga verder naar vraag 4.

3. ‘De specificaties en performance zijn voor mij belangrijker dan de prijs.’
Ja, een LED TV is de beste keus voor u. Het gebruik van LED technologie in beeldschermen is in de televisie wereld is nog relatief kort. De productiekosten zijn vergeleken met een Plasma TV een stuk hoger, maar een LED TV heeft vele voordelen:

 • Lange levensduur
 • Hoog contrast tussen kleuren
 • Dieper zwart dan een LCD TV
 • Korte responstijd
 • Energie zuinig

En we kunnen er nog veel meer opnoemen! Enige nadeel is de prijs. Deze is realtief een stuk hoger dan een Plasma televisie.

Nee, een Plasma televisie is een perfecte keus voor u! De prijs van een Plasma TV is een stuk lager dan die van een LED TV. Dit betekend natuurlijk niet per defenitie dat de specificaties slecht zijn. De Plasma techniek bestaat alleen al een stuk langer, waardoor dit een stuk beter door ontwikkeld is. Bekijk hieronder de voordelen van een Plasma TV:

 • Verkrijgbaar in erg grote formatten.
 • Zwart dat écht zwart is
 • Beelden gaan vloeiend in elkaar over.

Een Plasma televisie is een voordelige keuze!

4. ‘Het is belangrijk dat mijn televisie duurzaam is en geproduceerd wordt.’
Ja, er zijn op dit moment grote verschillen op het gebied van het energieverbruik per televisie. Een LED TV is toch de beste keuze op het gebied van duurzaamheid. De duurzaamheid per merk is echter ontzettend groot. Hieronder staat de merken waar u volgens Greenpeace op dit moment als uw electronica kunt kopen. Natuurlijk zijn de cijfers nog niet optimaal, maar de lijst geeft wel aan dat de sommige merken nadrukkelijk met duurzaamheid bezig zijn.

 • Philips
 • Samsung
 • Panasonic
 • Sony

Nee, een LCD en Plasma TV verbruiken meer energie waardoor ze minder duurzaam zijn. De merk van uw keuze is minder belangrijk voor de duurzaamheid van uw televisie. Wij adviseren een televisie uit een van bovenstaande merken.

Uitslag

Gefeliciteerd, u heeft de checklist succesvol afgerond! Met deze korte checklist proberen we u op weg te helpen met de keuze of u wel of juist niet een 3D TV wilt aanschaffen. We hopen u in de goede richting op de sturen met het formaat en type televisie. Aan de uitkomst van de checklist kunnen geen rechten worden ontleend.

Beleef films en sportwedstrijden als nooit tevoren

De overstap van een ouderwetse televisie naar een superslank design model, het veranderen van 4:3 naar een 16:9 breedbeeld scherm, kijken van een film of programma in HD kwaliteit met levensecht geluid en de unieke ervaring die een blu-ray film u kan bieden. Dit zijn voorbeelden van de spectaculaire technologische ontwikkelingen op het gebied van televisie in de 10 jaar.

Ervaar nu met uw eigen ogen een sportwedstrijd alsof u er zelf bij bent. Met een 3D TV kunt u dit vanaf uw eigen bank beleven. Bekijk een van de pagina’s voor meer informatie over de verschillende merken.