3D TV met 3D-brillen

Door te komst van 3D TV is er een grote opmars ontstaan in de ontwikkeling van de 3D-brillen. Bijna alle 3D TV’s die momenteel op de markt zijn hebben een 3D-bril nodig om de driedimensionale beelden te kunnen bekijken op de televisie. Een 3D-bril zorgt ervoor dat beide ogen op het zelfde moment net een ander beeld zien. In feite hou je hiermee je hersenen voor de gek. Je ogen transformeren hierna een nieuw beeld naar de hersenen waardoor je zelf denkt dat de objecten een stuk dichterbij zijn.

Er is wel een groot verschil tussen de brillen die nu op de markt zijn. We leggen hieronder meer uit over de varianten en de verschillende specificaties.


Passieve 3D-bril

Een passieve 3D-bril is eigenlijk de bril die we al jaren kennen uit de bioscopen en pretparken. Deze bril heeft twee glazen die een dubbelzijdig beeld op de televisie door vertalen naar een 3D-beeld voor je ogen. Het nadeel is dan ook dat het beeld voor ieder oog gelijktijdig getoond moet worden op de televisie. Hierdoor is het onmogelijk om een Full-HD weergave te hebben in 1080 x 1920 pixels.

Actieve 3D-bril

Dit is een van de populairste brillen die op dit moment worden meegeleverd bij een 3D TV. Elke Actieve 3D-bril heeft een stroombron nodig om de bril te laten werken. Tegenwoordig gaat dit met kleine batterijen die in de bril verwerkt zijn. Een Actieve 3D-bril toont aan de ogen verschillende content. Hierdoor geeft de bril zelf andere informatie door over de positie van objecten, waar het andere oog gewoon het normale beeld blijft zien. Hierdoor denken de hersenen dat dit object een andere diepte heeft. Voordeel van deze brillen is dat beide ogen altijd een Full-HD resolutie zullen zien.

3D-bril kopen

U heeft zojuist een 3D televisie gekocht en u gaat gelijk met de hele familie naar een 3D-film kijken. Dan komt u van een koude kermis thuis! Normaal krijg je maar 1 of 2 brillen bij uw aankoop van een televisie. De overige brillen moet u los kopen wat een grote kostpost kan zijn voor het gehele gezin. De brillen kosten op dit moment tussen de € 50 – € 120 euro. Laat u dus vooraf goed informeren over het type bril dat u voor uw type televisie moet hebben.

Beleef films en sportwedstrijden als nooit tevoren

De overstap van een ouderwetse televisie naar een superslank design model, het veranderen van 4:3 naar een 16:9 breedbeeld scherm, kijken van een film of programma in HD kwaliteit met levensecht geluid en de unieke ervaring die een blu-ray film u kan bieden. Dit zijn voorbeelden van de spectaculaire technologische ontwikkelingen op het gebied van televisie in de 10 jaar.

Ervaar nu met uw eigen ogen een sportwedstrijd alsof u er zelf bij bent. Met een 3D TV kunt u dit vanaf uw eigen bank beleven. Bekijk een van de pagina’s voor meer informatie over de verschillende merken.